Såhär får du kontakt med oss:

Vi vill kunna stödja dig som inte har det lätt alla dagar. Kanske behöver du bara ventilera med någon, få någon annans synpunkt på ett problem du inte kan lösa på egen hand. Angelica som driver jouren har inte någon utbildning och kan därför inte ge expert hjälp, men har ett brinnade intresse och egna erfarenheter. Att prata med någon som vet vad man går igenom kan ibland vara befriande. I så fall kontakta vår jourtelefon.

 

ANGELICA / WEBBREDAKTÖR / JOURHAVANDE

Mitt namn är Angelica och jag är 27 år. Sommaren 2012 fick jag min diagnos Borderline personlighetsstörning. Till diagnosen har det framkommit att jag även lider av Social Fobi / Depression / kronisk stress & ångest. Under min utredning och mina samtal med Vuxen Psykiatrin börjar vi även fundera på om jag kan ha diagnosen ADHD/ADD.

Under min uppväxt så satt jag länge på Behandlingshem efter att min alkholiserade pappa tog sitt liv. Jag har levt ett tufft liv som ung, men som ni förstår har jag överlevt mina motgångar. Jag började förstå att något inte stod rätt till för ca 3 år sedan. När mitt liv inte längre präglades på jobbiga situation, men problemen forsatte och mitt humör aldrig blev bättre, så förstod jag att något måste vara fel. Så jag tog tillslut tag i mina frågor kring mig själv och fick nu diagnosen ställd, vilket känns skönt då jag och anhöriga förstår mig själv bättre nu.

Jag hoppas att vi tillsammans på Borderline.n.nu ska kunna dela med oss av våra erfarenheter. Att vi ska kunna ventilera i vårat forum, få svar på våra frågor, inte känna oss ensamma i problemen. Jag hoppas att folk som inte är kunniga kring våra diagnoser ska kunna få en AHA upplevelse och förstå oss bättre. Helt enkelt sprida kunskap om Psykisk Ohälsa.

 

ISABELL / SAJTANSVARIG / SKRIBENT

Jag heter Isabell och är en 20 årig tjej med dagar som en bergodahlbana. Jag går just nu på utredning för ADHD/ADD samtidigt som jag går på samtal för att äntligen lyckas få in rutiner i mitt liv, vilket annars hade varit en stor omöjlighet för mig. Jag vet otroligt mycket om mig själv, vad jag klarar av och inte, men psykiatrin verkar stå som frågetecken. Tillsammans försöker vi jobba fram svar på våra gemensamma frågor om mig.

Från skolstarten i förskolan har allting snurrat. Jag har aldrig klarat av skolan, men jag har heller aldrig fått rätta hjälpen. Så nu sitter man på sin arbetslösa rumpa utan gymnasiebetyg och planerar sitt näste "move" i sin framtid. Jag vet att jag inte är ensam om detta. Min uppväxt har varit tuff, både för mig och min ensamstående mamma. Men med henne vid min sida har jag lyckats växa upp till en stark kvinna som tagit vara på mina livsupplevelser och använt dom till något bra istället för att dränka mig själv i. Det var de som gav mig modet till att äntligen våga låta Psykiatrin träda in i mitt liv, och än så länge har jag mer svar än vad jag haft på 10 år.

Jag hoppas att vi på Borderline.n.nu ska kunna dra nytta av varandras erfarenheter och känslor. Jag hoppas att vi tillsammans ska kunna peppa och stötta varandra när stormen blåser till liv. Var inte fega att ta kontakt, vi finns här för er. / Tack